Sziget Fesztivál: A magyarok a legaktívabbak az Early Bird jegyvásárlásban

Hat hét múlva veszi kezdetét a Sziget Fesztivál, amelyet 2024. augusztus 7. és 12. között rendeznek meg a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintba kerülnek, és a szervezők szerint az italok és ételek árai nagyjából a tavalyi szinten maradnak. A pandémia utáni megújulás jegyében a fesztivál kiemelt célja az árak alacsonyan tartása, ami a minimálbérhez viszonyítva hasonló kiadást jelent, mint 2008-2010 környékén.

A nyári fesztiválszezon már javában tart, és a Sziget továbbra is kiemelkedik a magyar rendezvények között. A hetijegyek ára a korábbi elővételes időszakokban lépcsőzetesen emelkedett: június 6 előtt 132 900 forint, április 10 előtt 111 900 forint volt a jegy ára, míg a tavaly november 16 előtt vásárolt jegyek 104 900 forintba, a Super Early Bird jegyek pedig tavaly augusztus 20-a előtt 92 900 forintba kerültek.

A szervezők bejelentése szerint a jegyárak nem emelkedtek a tavalyihoz képest, sőt, egyes esetekben még olcsóbban is lehetett jegyet váltani. A budget food kampány idén is folytatódik, ahol a vendéglátós pályázatban már teljes menüt kértek be a szervezők árakkal, és a cél az, hogy a fogyasztói árak még olcsóbbak legyenek, mint tavaly. Az italárakat is a tavalyi szinten szeretnék tartani.

A magas árak miatt érkező kritikák ellenére Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője kiemelte, hogy az elővételes jegyidőszakban megugrott az eladott bérletek száma, és hosszú idő után először a magyar látogatók vásároltak a legtöbben Early Bird hatnapos bérleteket. Új kedvezmények is megjelentek, mint például a diákjegyek és az 21 év alattiaknak szóló „U21” bérlet, amelyekkel a fiatalok még olcsóbban juthattak bérlethez.

A Pénzcentrum elemzése szerint, aki időben vásárolta meg a jegyét, az a minimálbér felét fizette ki a belépőre. Ilyen kedvező arányra, amikor a Sziget-bérlet még a minimálbér felénél is olcsóbb volt, utoljára 2008-ban volt példa. Az infláció hatására azonban a minimálbér jelentősen emelkedett az utóbbi időben.