Szellő István gyermekkori emlékeit idézte fel 57. születésnapján

Szellő István, az RTL műsorvezetője július 3-án ünnepelte 57. születésnapját, és ebből az alkalomból megosztotta gyermekkori emlékeit, amelyek nagy része nagyszülei pestszentlőrinci otthonához kötődik.

Szellő István gyakran töltötte idejét nagyszüleinél, mivel szülei sokat dolgoztak; édesapja tanárként és iskolaigazgatóként, édesanyja pedig a Magyar Televízió gyermekműsorokat készítő osztályában tevékenykedett. A műsorvezető emlékei szerint jó évek voltak ezek, amikor sokat kirándult, futott, vívott, és néha az iskolából is megszökött.

Szellő István elárulta, hogy bár a humán tárgyak, mint az irodalom és történelem, könnyen mentek neki, a matematikával már nem állt ilyen jó barátságban. Emiatt néha meglógott az iskolából, hogy vívóterembe menjen, amiért intőket és beírásokat is kapott az ellenőrzőjébe. Ennek ellenére jó tanulónak számított, rendszeresen részt vett versenyeken, és bár nem volt válogatós, az iskolai menüsorból a gyümölcsök és finomfőzelékek nem nyerték el a tetszését.

Az iskolai évek után Szellő István a műszaki középiskola elvégzése után nemzetközi újságíró szakra jelentkezett a prágai Károly Egyetemre. Azonban első prágai útja nem tartott sokáig, mivel két héttel korábban érkezett, így másnap hazarepült. Később mégis visszatért Prágába, ahol négy évig tanult, mielőtt 1997-ben az RTL-nél kezdett dolgozni, ahol máig is népszerű arca a csatornának.