Képtelen megszabadulni zaklató exétől az ABBA sztárja

Véget nem érő történet, nem tud megszabadulni zaklató volt párjától az ABBA énekesnője, Agnetha Fältskog. A holland férfi, Gert van der Graaf, aki 24 évvel ezelőtt távoltartási végzés hatására hazájába, Hollandiába került, újra megjelent Svédországban.

Agnetha Fältskog és Gert van der Graaf kapcsolata a 1990-es évekbe nyúlik vissza, amikor a férfi, aki 16 évvel fiatalabb az énekesnőnél, megkörnyékezte bálványát. Van der Graaf első pillantásra szerelmes lett Agnethába, amikor 1974-ben látta őt a Eurovíziós dalfesztiválon a "Waterloo" című dal előadása közben. A férfi mindenhová követte az énekesnőt, és amikor Agnetha vidékre, Ekero szigetére költözött, sikerült a közelébe férkőznie és kapcsolatba kerülnie vele. Agnetha korábban elmondta, hogy nem tudott ellenállni neki, mert a férfi annyi mindent megtett érte, de belátja, hogy hibázott és "hatalmas pofont kapott a sorstól".

A kapcsolat azonban két év után eldurvult, és a férfi, akit sokan pszichopatának tartottak, minden nap megjelent az énekesnő házánál és bekopogtatott. Emiatt Agnetha a rendőrséghez és a bírósághoz fordult, ahol először 2000-ben kapcsolattartási tilalmat rendeltek el, majd a férfi kiutasítását Svédországból, amit 2003-ban a fellebbezés után is megerősítettek, és a férfit hazatoloncolták Hollandiába.

Évtizedekkel később, a férfi a svédországi Nyköping városában nyaralt, és közölte, hogy nyugdíjazása után Svédországban szeretné leélni hátralévő életét.

Agnetha Fältskog házasságai sem voltak szerencsések. Első férje az ABBA alapító tagja, Björn Ulvaeus volt, akivel 1971-től 1980-ig élt házasságban, és két gyermekük született, Linda és Peter Christian. Második házassága Tomas Sonnenfelddel 1990-től 1993-ig tartott. Az ABBA sztárja eddig hivatalosan nem reagált a történtekre, de a közeli barátai szerint sokkolta őt, hogy a volt zaklató párja visszatért Svédországba.