Az Oscar-díjas Elek Zoltán mesterkurzust tart Budapesten

Csütörtökön este fél hatkor a Puskin Moziban tartandó mesterkurzuson Elek Zoltán, az egyetlen magyar származású Oscar-díjas smink- és maszkmester osztja meg tudását az érdeklődőkkel, az esemény ingyenesen látogatható regisztráció után.

Elek Zoltán pályafutása a hetvenes évek Magyarországán vette kezdetét, és Hollywoodig vitte el őt a siker útja. Karrierje során közel száz filmben vett részt, és olyan hírességek megjelenését formálta, mint Sylvester Stallone, Jeff Bridges, Cher, Jean-Claude Van Damme és Mickey Rourke.

Az Oscar-díjas maszkmester legismertebb alkotása a Cherrel a főszerepben készült Maszk című film, amelyért a legjobb smink kategóriában kapta meg az elismerést. Elek Zoltán további jelentős munkái között szerepel az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag, a Földönkívüli zsaru, a Street Fighter – Harc a végsőkig, A függetlenség napja, a Grincs, a Terminál és a Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed.

Jelenleg Los Angelesben él, és aktív tagja az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiának. Elek Zoltán most hazatérve az AM/PM Filmes Képzési- és Karrierközpont szakmai mentoraként támogatja a filmes pályára készülő fiatalokat. A csütörtöki mesterkurzus az ehhez kapcsolódó ingyenes programsorozat részeként kerül megrendezésre.

A rendezvény moderátora Deák Dániel lesz, aki a beszélgetést vezeti majd. A Nemzeti Filmintézet által közölt információk szerint a "Bepillantás a maszk mögé" címmel tartandó mesterkurzuson Elek Zoltán a pályafutásáról, a maszkmesterség szakmai titkairól és a közreműködésével készült filmek kulisszatitkairól fog beszélni.