Russell Crowe és az ördögűzés újabb körben

Russell Crowe újra ördögűző pap szerepében tűnik fel, de az Az ördögűzés című film nem hozza a várt minőséget, és sem a nézők, sem a démonok nem lesznek tőle elragadtatva.

Russell Crowe az elmúlt másfél év során másodszor is ördögűzős filmben szerepel, és úgy tűnik, hogy a műfaj iránti vonzódása egyre erősebbé válik. Az Az ördögűzés című film sok szempontból hasonlít William Friedkin klasszikusára, azonban minőség terén nem éri el annak színvonalát. A tavalyi A pápa ördögűzője sikere után Crowe ismét hasonló szerepben tér vissza, bár a mostani projektet már korábban, 2019-ben leforgatták, és csak a pandémia miatt csúszott a bemutatója.

A film rendezője Joshua John Miller, akinek édesapja, Jason Miller, Az ördögűző Karras atyját alakította, és a történet is Friedkin klasszikusára utal. Az ördögűzés egy The Georgetown Project nevű film körül forog, amely egyértelműen Az ördögűző helyszínére utal, és itt is hasonlóan furcsa események történnek.

A film eleinte érdekes műfaji hibridként indul, pszichothriller elemekkel, de a kreativitás hamar kifullad, és egy slendriánul megírt forgatókönyvvel, valamint egy unalmas és logikátlan ördögűzéssel zárul. Crowe karizmája enyhíti a film gyengeségeit, de még ő sem képes megmenteni a produkciót. A mellékszereplők, köztük Sam Worthington és David Hyde Pierce, sem hoznak kiemelkedő teljesítményt, Ryan Simpkins pedig csak minimális szerepet kap.

Összességében Az ördögűzés nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és bár Crowe-nak nem kell még lemondania az ördögűzői szerepekről, ebben a filmben nyújtott alakításáért nem fogják visszatapsolni. A film értékelése a 24.hu szerint 3 a 10-ből.