A Beverly Hills-i zsaru újra akcióban a Netflixen

A hosszú kihagyás után Eddie Murphy visszatért ikonikus szerepében, és a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley című filmjével újra a régi formáját hozza a Netflixen.

Az 1994-es harmadik rész kudarca után évtizedekig váratott magára a Beverly Hills-i zsaru sorozat folytatása. Az új rész, amely a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley címet viseli, nem reboot vagy remake, hanem a trilógia közvetlen folytatása. Eddie Murphy karaktere, Axel Foley, már idősebb, lassabb, de a humorérzéke és a tettrekészsége még mindig megvan. A történet akkor veszi kezdetét, amikor Foley Detroitból újra Beverly Hillsbe utazik, hogy lányát, Jane-t (Taylour Paige) segítse egy veszélyes ügyben.

A film a nosztalgia erejével hat, és bátran merít az 80-as évek akcióvígjátékainak nem politikailag korrekt humorából. Murphy karaktere, Axel Foley, továbbra is bátran osztja az élces megjegyzéseket, ami manapság ritkaságszámba megy a vígjátékok világában.

A régi karakterek, mint Billy Rosewood (Judge Reinhold), John Taggart (John Ashton) és Serge (Bronson Pinchot) visszatérése inkább csak emlékeztetőül szolgál arra, mennyi idő telt el az első rész óta. Az új szereplők, köztük Joseph Gordon-Lewitt karaktere, Bobby Abbott, azonban frissességet visznek a filmbe. Az akciójelenetek változatosak, vannak köztük ötletes és kevésbé izgalmas részek is.

Eddie Murphy játéka összetartja a filmet, és a 63 éves színész láthatóan élvezi a régi szerepét. A film megtekintéséhez előnyös, ha az ember ismeri az előző részeket, de a nosztalgia így is garantált. A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley a Netflix kínálatában elérhető, és a sorozat rajongóinak kihagyhatatlan élményt nyújt.

A film értékelése: 7/10.

A Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg a Netflixen.