Magyar zenészek segítséget kértek a zöldséglopáshoz, ez lett az eredménye

Hiába lesz popsztár az ember és visszatérő vendég a hazai fesztiválok szinte mindegyikén, a friss koktélparadicsom és csemege paprika illata olyan erővel bír, aminek nehéz ellenállni. Ez történt az aurevoir. zenekar tagjaival is, akik a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával valósították meg akciójukat, amiben rengeteg zöldséget sikerült megfújni, köztük a világ legnagyobb paprikáját is.

Az aurevoir. zenekar új dalát, a Héjanász-t egy erdélyi népdal ihlette, és a szám egy igazi táncházas hangulatot idéz elő. A zenekar ezzel a dallal – az előző, pontnem című számukkal ellentétben – ismét a rájuk jellemző stílushoz tér vissza, ahol a rádióbarát popzene tradicionális hangszerekkel és pörgős népzenével keveredik.

Agócs Mártont, a zenekar egyik frontemberét idézve, a Héjanász egy átgondoltabb dal, amely továbbviszi az aurevoir. klasszikus 'oreóhangzását', miközben frissít is rajta.

A dalhoz készült videoklip egy kissé abszurd, az Oceans-filmeket üvegházas környezetbe helyező történetet mesél el, ahol a nézőt rengeteg friss zöldség és jó hangulat fogadja. A klipet Fejér János és Fejér Mihály rendezték, operatőre pedig Fejér János és Liszkay Lilla voltak, akiknek munkája tökéletesen tükrözi azt a szellemiséget, amit az aurevoir. élő koncertjein is érezni lehet.

Agócs Mártont idézve, a klipben végre gengszterekké válnak, akik életük legnagyobb munkáját szervezik meg és hajtják végre.

A Héjanász dal érzelmisége és témája a nyár forró, könnyed szerelmeit idézi, amelyek lehet, hogy megmaradnak, vagy sem, de az adott pillanatban jókedvvel töltik el az embert. A dalpremier egybeesett a zenekar Fishing on Orfűs fellépésével, és a közönség a következő hetekben a Művészetek Völgyében és a Budapest Parkban is hallhatja a friss szerzeményt.