Brutális jégeső pusztított Horvátországban

Hétfőn Horvátország egyes részeit brutális jégeső sújtotta, amely Kutina városát fehérbe borította és jelentős károkat okozott több településen, mint például Bosnjaci községben, ahol a tetőket, házfalakat és ablakokat is megrongálta a jég.

A Blikk korábban beszámolt arról, hogy a délnyugati határnál egy szupercella okozta a heves időjárási eseményeket, amelyek hatalmas pusztítást végeztek a horvát településeken. A MetFigyelő közösségi oldalán megosztott fotók és videók Bosnjaci községből tetőcserepeket, házfalakat és ablakokat, redőnyöket bemutatva szemléltetik a jégeső okozta károkat. A portál Facebookon megosztott bejegyzésében katasztrofális pusztításról számolt be. A helyiek mellett a közösségi oldal felhasználói is szomorúan fogadták a látványt, és együttérzésüket fejezték ki a károsultakkal, néhányan „háborús övezetként” jellemezve a pusztítást.

Magyarországon a HungaroMet előrejelzése szerint a következő napokban napos idő várható, a felhőzet több helyen csökken. A Dunától keletre még előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, de kedden estétől keleten is csökken a felhőzet. A Tiszántúlon még maradhatnak erősen felhős részek, de máshol kiderül az ég, és éjfélre mindenütt megszűnik a csapadék. Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, bár a keleti határ mentén kevesebb napsütés várható.