Axente Vanessa terheshasát mutatta meg az Elle magazin címlapján

Augusztusban várja első gyermekét Axente Vanessa, aki a terhességével kapcsolatos friss fotókat osztott meg az Elle magazinban.

Axente Vanessa és indiai származású férje, Rahil Gupta első közös gyermekük érkezését várják, aki várhatóan augusztus közepén fog megszületni. A modell a terhesség állapotát bemutató fényképeket az Elle magazinnak készített címlapinterjúhoz adta, melyen félmeztelenül látható.

Az interjúban Axente többek között arról is beszélt, hogyan birkózik meg a kéretlen gyereknevelési tanácsokkal, miért érezte otthon magát Ausztráliában, és milyen dolgok hiányoznának neki a modellkedésből, ha abbahagyná a pályafutását. Az Elle magazin Instagram-posztjában tette közzé a címlapfotót és hívta fel a figyelmet az interjúra.

Ausztrália partjainál nemrégiben egy másik esemény is történt, amely a természetvédelem fontosságát hangsúlyozza. Egy mintegy 800 kilogrammnyi hálóba és egyéb halászfelszerelésbe gabalyodott hosszúszárnyú bálnát (Megaptera novaeangliae) találtak, amelyet egy héttel az első megfigyelése után sikerült kiszabadítani. Az állatot körülbelül 185 méternyi kötéltől szabadították meg, amelyet a rendőrség egy daruval emelt ki a vízből, hogy ne sodorhasson veszélybe más állatokat. Az eset rávilágít arra, hogy a hajók, a halászfelszerelések és a vízszennyezés korai halált okozhatnak a tengeri élővilágnak, és hogy Ausztrália partjainál a cápahálók majdnem 8000 tengeri állatot ejtettek fogságba 2014 és 2023 között, amelyek közül 734 védett volt.

Egy friss tanulmányban egy ausztráliai barlangban feltárt két botot mutatnak be, amelyek a helyi őslakosok varázslási és átkozási szokásait rögzítették. A leletek nagyjából 11-12 ezer évesek lehetnek, ezáltal egy olyan kulturális gyakorlatról árulkodnak, amely világviszonylatban rekordideig maradt fenn. A szertartás az utolsó jégkorszaktól egészen a gyarmati időkig fennmaradt a helyi népek körében. A leletek a délkelet-ausztráliai Cloggs-barlangban kerültek elő, amely ma a gunaikurnai nép területén fekszik. A kutatók egy 1887-es szövegre bukkantak, amely a helyi varázslók, a mulla-mullungok rituáléit írta le, és a kazuárfa-botokat varázslással hozták összefüggésbe. A felfedezés azt bizonyítja, hogy az ausztráliai őslakosok hagyományai milyen sokáig fennmaradtak, és hogy a barlang nem lakóhelyként, hanem inkább a rituálék elzárt helyszíneként szolgált.