Fogolyszökés Pest megyében: elfogták a drónokkal és kutyákkal keresett szökevényt

Pest megyében, a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet martonvásári objektumából szökött meg egy férfi, akit néhány órán belül elfogtak a büntetés-végrehajtás munkatársai.

A férfi, aki kisebb súlyú bűncselekmény miatt volt elítélve, eredetileg csak 50 napra került volna börtönbe, de a szökés miatt most több évnyi börtönbüntetésre számíthat. A szökés napján, július 3-án, a büntetés-végrehajtás munkatársai drónokkal, hőkamerákkal és kutyákkal indultak a férfi nyomába, és rövid időn belül sikerült is elfogniuk.

Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság szóvivője elmondta, hogy a fogvatartottat a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították, majd a baracskai objektumba szállították, ahol elszámoltatása folyamatban van.

A sikeres kutatásban a rendőrség mellett a büntetés-végrehajtás 126 munkatársa is részt vett, köztük öt szolgálati kutya és két drón is. A kukoricást méterenként átfésülő egyenruhások és a modern biztonságtechnikai eszközökkel felszerelt műveleti egységek hatékony munkájának köszönhetően gyorsan sikerült megtalálni a szökevényt.

Az akció sikerességét tovább növelte, hogy a büntetés-végrehajtás szervezete az elmúlt években modernizálódott, és többek között testkamerákat, drónokat, valamint speciális hőkamerákat is bevetettek az éjszakai művelet során. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően könnyedén észlelték a fás területen bujkáló férfit.