Borbély Alexandra ragyogott a Karlovy Vary-i Filmfesztivál vörös szőnyegén

Borbély Alexandra csodálatos, smaragdzöld estélyiben tündökölt a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén, ahol új filmjét, az Emma és a halálfejes lepke-t mutatták be.

A 58. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléje, június 28-án kezdődött és július 6-ig tart. Az idei díszvendég a hollywoodi sztár Viggo Mortensen volt, aki Cliwe Owen brit színésszel együtt a fesztiválelnök díját vehette át.

A fesztivál egyik kiemelt versenyfilmje a Borbély Alexandra főszereplésével készült Emma és a halálfejes lepke, amely egy szlovák-cseh-magyar koprodukcióban létrejött történelmi dráma. A film a második világháború idején játszódik, és Borbély egy varrónőt alakít, aki életét kockáztatva rejt el egy zsidó kisfiút.

A magyar színésznőt a premieren Pálmai Anna színésznő kísérte, és mindketten Merő Péter által tervezett estélyiben jelentek meg. Borbély Alexandra férje, Nagy Ervin ezúttal nem volt jelen az eseményen.

A Karlovy Vary-i Filmfesztivál magyar vonatkozásai nem érnek véget a versenyfilmeknél. A Work in Progress szekcióban, ahol a még befejezés alatt álló filmeket mutatják be, szerepel a Für Anikó és Vilmányi Benett főszereplésével készülő Szemem fénye (Mommy Blue) munkacímű film is. A szekció győztese pénzjutalmat és utómunka-támogatást kap a film befejezéséhez.

A fesztivál zsűrijében is találkozhatunk magyar képviselővel: Reisz Gábor rendező, akinek legutóbbi filmje, a Magyarázat mindenre Velencében is elismerést nyert, a zsűri tagja volt.