"Hawk Tuah Girl" - A szexiskedő viccelődés új internetes sztárja

Az internet új kedvence lett egy fiatal nő, aki egy YouTube-videóban pikáns humorral válaszolt egy kérdésre, és ezzel az egész világhálót meghódította.

A Tim & Dee TV YouTube-csatorna legújabb videójában Nashville-ben kérdezgettek partizókat, amikor egy nő válasza váratlanul vírusként terjedni kezdett az interneten. A kérdés arra irányult, hogy mivel lehet megőrjíteni egy férfit a hálószobában, mire a nő déli akcentussal azt válaszolta, hogy "Meg kell adnod neki azt a hawk-tuah-t, és rá kell köpnöd a micsodjájra" – ez a kifejezés gyorsan memévé vált, és számos vicces tartalom forrása lett.

A "Hawk Tuah Girl" kilétét illetően számos pletyka és álhír látott napvilágot. A New York magazin aloldala, a The Cut szerint a videóban szereplő nő valószínűleg Hailey Welch, aki Tennessee államból származik. Egy álhíroldal, a Tippah County Tribune szerint óvónőként dolgozott, és állítólag elbocsátották, mivel a gyerekek köpködni kezdtek a videó hatására, de ez csupán kacsa. Más források szerint Welch csapos lehet, bár ez sem bizonyított.

Joe Rogan podcastjában is szó esett a fiatal nőről, ahol Rogan elismerően szólt a videóról, kiemelve, hogy Welch nem színlelt, nem pózolt, és ez tette a pillanatot igazán viccessé. A podcastban felmerült az is, hogy egy divatmárka felkarolta Welchet, és "hawk tuah" feliratú sapkákat kezdtek el árulni vele. A márka tulajdonosa a Rolling Stone-nak elmondta, hogy az első 50 dedikált sapka mellett további 2000 darabot adtak el, darabonként 32,78 dollárért, ami összesen körülbelül 24 millió forint bevételt jelent. Nem ismert, hogy Welch mennyi pénzt kapott a sapkák eladásából.

A YouTube-csatorna is kihasználta a lehetőséget, és elkezdett a "Hawk Tuah Girl"-lel kapcsolatos merchandise-termékeket árulni, de nem tudni, hogy ebből a fiatal nő részesül-e valamilyen bevételben.