Sok magyar örülhetett: pénz érkezett a számlákra

A magyar állampolgárok számára jelentős örömöt hozott a július eleje, hiszen a családi pótlékot és egyéb támogatásokat már a hónap második napján, kedden megkapták. A nyugdíjasok sem maradtak ki a sorból, a hónap 12-én érkezik a juttatásuk.

A családi pótlék és egyéb, gyermekgondozást segítő ellátások kifizetése idén júliusban a hónap második napján, kedden történt meg. A családi pótlék mellett a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka is ezen a napon került átutalásra a jogosultak számláira. A banki jóváírásokat tehát már a mai napon, július 2-án, kedden megkapták az érintettek.

Azok, akik postai úton veszik fel a családi pótlékot, az alon.hu információi szerint 2-4 munkanapon belül számíthatnak a pénz érkezésére.

A nyugdíjasok számára is jó hír, hogy nem kell már sokat várniuk a juttatásukra. A Magyar Államkincstár a nyugdíjakat 2024. július 12-én, pénteken utalja. Azok, akik bankszámlára kérik a nyugdíjukat, már aznap hozzájuthatnak az összeghez. Ha valaki postai úton kéri az ellátást, a nyugdíjkifizetési naptárban rögzített napon kapja kézhez a postástól a nyugdíjat. Az ilyen típusú igényeket írásban kell benyújtani a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának.