A McBoat: Rendelés csónakból a hamburgi McDonald’s-ban

Németországban található a világ egyetlen olyan McDonald’s étterme, amelyet vízi úton is meg lehet közelíteni, ahol a vendégek akár csónakból is leadhatják rendelésüket.

A hamburgi Elba folyó egyik csatornájának partján álló McDonald’s, melyet McBoatnak is neveznek, 2015-ben nyitott meg, és nemrégiben vált ismertté, miután Jordan Egbert világutazó meglátogatta és Instagram-oldalán megosztotta élményeit. Egbert paddleboarddal érkezett az étteremhez, és egy videóban, amely mára már több mint 30 ezer kedvelést gyűjtött, elmondta, hogy ez lehet a legmenőbb McDonald’s az összes közül.

Az étterem különlegessége, hogy nem szükséges felmenni a rendelés leadásához, ugyanis a stégen található egy érintőképernyős rendelésfelvevő kioszk, ahonnan a munkatársak viszik le a kaját a várakozó vendégeknek. Egbert egy hagymás-barbecue-s burgert, csavart krumplit és egy triplacsokis McFlurryt rendelt, majd a stég szélén ülve fogyasztotta el azokat.

A McBoat nemcsak a turisták, hanem a helyi lakosok körében is népszerű, és a vezetője szerint tavasszal és nyáron éjjel-nappal nyitva tartanak, így a vízi úton érkező vendégek bármikor élvezhetik a különleges élményt. Korábban egy brit youtuber, Tom Scott is beszámolt az étteremről, ahol az étterem vezetőjével is készített interjút.

Megjegyzendő, hogy a 80-as években már létezett egy úszó McDonald’s étterem Vancouverben, amely egy uszályon nyitotta meg kapuit.