250 milliónál is többet kapott vissza tévesen az Apple-től egy magyar ügyfél

Közel 254 millió forintot utalt vissza tévesen egy magyar felhasználónak az Apple az Apple Pay szolgáltatásban regisztrált kártyájára, miután a vállalat elkezdte visszatéríteni a június végén tévesen levont összegeket.

A hvg.hu beszámolója szerint a felhasználó számláján eredetileg nem volt semmennyi pénz, mégis több száz millió forintot kapott vissza. Az Apple Pay több részletben, összesen 7169 forintot vont le tévesen a felhasználótól. Nem sokkal később azonban a felhasználó számlájára háromszor 84 623 371 forint érkezett, így összesen 253 870 113 forintot kapott vissza az Apple-től tévesen.

Az óriási összeget egy óra elteltével zárolták, majd levonták a számláról, de az abból levont tranzakciókat is visszatérítették. "A végén minden olyan lett, mint az egész ügy előtt, csak megkaptam a jogos visszatérítésemet" – írta az olvasó.

Szerda délután téves levonások sorozata indult el azoknál, akiknek az App Store-ban regisztrált bankkártyájuk van. Az érintettek számláiról különböző összegeket vonnak le anélkül, hogy bármit is vásároltak volna. A levonások párszáz forintostól a 130 ezresig terjedtek, látszólag csak magyar felhasználóknál és bizonyos típusú bankkártyáknál. A bankok a napokban sorra jelentették be, hogy visszatérítették a tévesen levont összegeket. Az MNB kedd reggeli közleménye szerint már szinte mindenki visszakapta a pénzét. A jegybank azt javasolja, hogy aki úgy látja, hogy nem térítették vissza neki az összeget, az forduljon a számlavezető bankjához.