Az ipari gyorskapuk szakszervizének fontossága

Az ipari gyorskapuk megbízható működése elengedhetetlen a logisztikai és termelési folyamatok zavartalan és költséghatékony működtetéséhez. Az EFAFLEX hivatalos szakszervize, az EFASERVICES nemcsak karbantartási és javítási szolgáltatásokat nyújt, hanem a legújabb technológiai fejlesztésekkel és karbantartási eljárásokkal is naprakész, így jelentős költségmegtakarítást eredményezve.

Az EFASERVICES magasan képzett technikusokat és mérnököket foglalkoztat, akik folyamatosan frissítik tudásukat, ezáltal gyors és pontos diagnosztizálást és megoldást biztosítva a problémákra. A gyártói előírásoknak megfelelő rendszeres karbantartásokkal maximalizálják a gyorskapuk üzemidejét, ami létfontosságú a termelékenység fenntartásához.

2024 márciusában egy kelet-magyarországi repülőgépalkatrész-gyártó vállalkozás sürgős javításra szoruló EFAFLEX ipari kapujával kapcsolatban fordult az EFASERVICES-hez. A vállalkozás 2015 óta rendelkezik a szolgáltató karbantartási és hibaelhárítási keretszerződésével. A szakszerviz technikusai 24 órán belül a helyszínre érkeztek, felmérték a kapu állapotát, és elkészítették a döntéstámogató ajánlatot, hogy a vállalkozás láthassa, a javítás vagy egy új kapu vásárlása a gazdaságosabb megoldás. A gyors javítás a vállalkozás tevékenysége és a hideg időjárás miatt volt különösen fontos.

A keretszerződés rugalmas alkalmazkodást tesz lehetővé az ügyfelek igényeihez, többek között 24-48 órán belüli kiszállást vagy prémium szintű ügyeleti szolgáltatást biztosítva. A szolgáltató nyilvántartja a gyorskapuk típusát és előéletét, így gyorsan beazonosítható a szükséges alkatrész a meghibásodás esetén. A szakszerviz végzi az állapotfelmérést és a javítás gazdasági elemzését a biztosító felé.

Más szervizszolgáltatók nem mindig rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel vagy alkatrészismerettel, ami akár új ipari kapu vásárlásához vezethet. Az EFASERVICES célja a szükséges alkatrészek és javítási idő pontos meghatározása, hogy az EFAFLEX kapuk hosszú távon megbízhatóan működjenek.

Az EFASERVICES eredeti alkatrészek felhasználásával, az EFAFLEX gyártói protokollja és ajánlása alapján végzi a szerviz- és karbantartási feladatokat. Az alkatrészek többsége néhány napon belül rendelkezésre áll, de a típus- és méretspecifikus alkatrészek átfutási ideje akár 2 hét is lehet. A szállítási határidő kritikus lehet váratlan baleset vagy műszaki probléma esetén.

Az EFASERVICES élvezi a gyorsmozgású kapu gyártójának teljes körű műszaki támogatását, ami biztosítja, hogy a tervezett karbantartások és javítások során a szerviz munkatársai az EFAFLEX magas teljesítményű szabványainak megfelelően dolgozzanak, ezzel biztosítva a gyorskapuk hosszú élettartamát és megbízható működését.