A Xiaomi második autója, egy SUV lehet

A Xiaomi nem áll meg egy modellnél, a SU7 után most egy SUV típusú járművet is terveznek, amelynek prototípusát már tesztelik.

A Xiaomi tovább bővíti járműportfólióját, és a legújabb hírek szerint egy SUV modellt is piacra készülnek dobni. Az új modell, amely jelenleg MX11 kódnéven fut, a már meglévő szedán modell formatervezési jegyeit örökli majd. A tervek szerint a Xiaomi SUV-jának, amelyet várhatóan SU8 néven fognak forgalmazni, 2025-re kell készen állnia a piaci debütálásra.

A Xiaomi SUV-ja nem csak tisztán elektromos változatban lesz elérhető, hanem hatótávnövelő technológiával is, amelyben a benzinmotor generátorként funkcionál az akkumulátor töltéséhez. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a jármű hosszabb távokat is megtehessen anélkül, hogy köztes töltésre lenne szükség.

A Xiaomi nem csak az autóiparban terjeszkedik, hanem az okosórák és aktivitásmérők piacán is jelentős eredményeket ér el. A 2024 első negyedévében a vállalat 38 százalékos éves növekedést mutatott be, ezzel 15 százalékos részesedéssel megtartotta a második helyét a világpiaci ranglistán. Ez a siker tovább erősíti a Xiaomi piaci pozícióját, amely így több fronton is jelentős játékosnak számít a technológiai piacon.