Eltűnhet a Google Térkép egy népszerű funkciója?

A Google Térkép felhasználóinak hamarosan új forrás után kell nézniük, ha a környékbeli eseményekről szeretnének tájékozódni. A Google Maps alkalmazásának egyik funkciója, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kövessék kedvenc helyeiket és értesüljenek az ottani eseményekről, esetlegesen eltűnhet.

Az Auto Bild szerint a Google észszerűsítés jegyében tervezi a szolgáltatás átalakítását. Az Androidauthority.com által az alkalmazás béta verziójának forráskódjában végzett felfedezések alapján úgy tűnik, hogy a 2018-ban bevezetett "Követett helyek" funkció eltávolításra kerülhet.

Ez a funkció lehetővé tette a felhasználók számára, hogy kövessék a különböző helyszíneket, mint például fesztivál helyszíneket, színházakat, éttermeket, és értesüljenek a közelgő eseményekről, különleges ajánlatokról vagy változásokról. A béta verzióban azonban már nem érhető el a hely követése gomb.

A Google még nem erősítette meg hivatalosan, hogy a funkciót véglegesen eltávolítják-e, vagy csak átrendezik azt az alkalmazásban. Habár a programkód szerint a követett helyszínek áttekintése eltűnt az alkalmazásból, az adatok még mindig elérhetők a "Takeout" adatarchívum Térképek szakaszán keresztül.

Az Androidauthority.com értesülései szerint a Google már eltávolította a funkciót a nyilvántartásaiból és a támogatási webhelyekről, ami arra utal, hogy a követett helyek funkciója nem marad elérhető hosszú távon.