YouTube tesztel egy forradalmi funkciót, amely nagy hatalmat adhat a nézőknek

A YouTube egy új funkciót tesztel, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy jegyzeteket adjanak hozzá a videókhoz, ezzel is segítve a félretájékoztatás elleni küzdelmet.

Az újítás jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, és kizárólag a mobilos felhasználók számára. A The Verge beszámolója alapján a jegyzetek célja, hogy kontextust biztosítsanak a videókhoz. Ezzel egyértelművé tehető például, hogy egy adott tartalom paródia, vagy esetleg régebbi felvételeket tartalmaz, amelyeket aktuális eseményként mutatnak be.

A funkció úgy működik, hogy a hasznosnak ítélt megjegyzések egy kis dobozban jelenhetnek meg a videó alatt. Ezzel a nézők közvetlenül hozzájárulhatnak a videók tartalmának pontosabb értelmezéséhez.

A YouTube szerint egyelőre csak korlátozott számú felhasználó képes ilyen jegyzetek írására, és azok hasznosságát független értékelők fogják meghatározni.

A közösségi jegyzetek ötlete nem új keletű, hiszen a Twitter (ma már X néven ismert) már 2021-ben elkezdte tesztelni ezt a funkciót, hogy kontextust adjanak a bejegyzésekhez.