A magyarok használt iPhone-okra váltanak

Még csak tavaly szeptemberben debütált az iPhone 15, mégis a használtmobilok piacán a harmadik legnépszerűbb készülék lett. Európában az okostelefon-piac újra erősödni látszik, ami a felújított telefonok hazai eladásain is megmutatkozik.

Az idei év első negyedévében a Canalys elemzése szerint az okostelefon-piac fellendülésnek indult Európában. A Rejoy.hu közleménye alapján ez a tendencia a felújított telefonok magyarországi eladásain is érzékelhető.

Az iPhone 15, amely 2022 őszén jelent meg, már idén februárban felbukkant a használtmobilok piacán, és rögtön a harmadik legkeresettebb készülékké vált. Ennek oka, hogy az iPhone 15 széria újonnan is kedvezőbb áron érhető el, mint az előző generáció drágább modelljei.

A Rejoy.hu adatai szerint a májusi top 10-be már az iPhone 15 Pro is bekerült, amely az első olyan iPhone lesz, amelyen az Apple Intelligence és a ChatGPT is használható lesz.

A magyar vásárlók a használt piacot böngészve a viszonylag új, de már harmadik kézből kapható csúcsmodelleket részesítik előnyben. Az eladók azonban többnyire három-öt éves készülékeket, mint az iPhone 11, 12, 13 és a 2020-as SE modelleket, valamint a Samsung Galaxy S22 Ultra típusokat kínálják.

A Samsung középkategóriás készülékei közül a Rejoy piacterén leginkább az A50, A52s és A53-as modellek találhatók meg eladásra.