Váratlan versenyző: a Galaxy S24 Ultra is ott lesz a párizsi olimpián

Hetekben belül kezdődnek a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok versenyei. A Samsung jelenlegi zászlóshajója, a Galaxy S24 Ultra is megméretteti magát, persze nem egészen úgy, mint a hús-vér játékosok.

A 2024. évi nyári olimpiai játékok (hivatalosan a XXXIII. nyári olimpiai játékok) egész világra kiterjedő olimpiai és paralimpiai partnere, a Samsung bejelentette, hogy együttműködik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB) és az Olympic Broadcasting Services (OBS) szervezettel, hogy a rendezvény közvetítési élményét. Ebben ezúttal a dél-koreai óriási idei csúcstelefonja, a Galaxy S24 Ultra vállal majd oroszlánrészt: a Szajna folyón zajló nyitó ceremóniáról és az olimpiai játékok vitorlásversenyeiről fog sajátos módon tájékoztatni.

Az olimpiai játékok megnyitóján 10 500 sportoló vesz majd részt a Szajnán a nemzeti delegációkat képviselő hajókon. Az ikonikus felvonulás az Austerlitz hídról indulva hat kilométeres útvonalon vonul át Párizs központján, elhaladva néhány hivatalos olimpiai helyszín mellett, hogy végül elérnek a Trocadéro-i nyitóünnepségre. E különleges esemény megörökítése érdekében a Samsung több mint 200 Galaxy S24 Ultra okostelefont telepít a 85 sporthajó mindegyikének orrára és oldalára.

A vélhetően kiváló minőségű felvételeket az Orange, az olimpiai játékok hivatalos mobilhálózat-szolgáltatója által működtetett privát 5G-hálózaton keresztül streamelik. Az Orange több mint egy tucat 5G-antennát állít fel a Szajna mentén, létrehozva ezzel Franciaország első önálló 5G-hálózatát.

De nem csupán itt találkozhatnak majd a versenyek szerelmesei a Galaxy S24 Ultrával, hanem a marseille-i vitorlásversenyeken is. Itt ugyanis minden versenyhajón helyet kap majd egy Galaxy S24 Ultra okostelefon is, hogy valóban testközelből közvetítse a verseny izgalmait.

SamsungMindez teljesen új kihívást és hónapokig tartó kutatást, fejlesztést és tesztelést követelt meg, hogy garantálja a videó minőségét és a csatlakozási teljesítményt a különböző víztesteken és időjárási körülmények között, a szelek keltette hatalmas hullámoktól kezdve egészen a rendkívül meleg, napos időjárásig. A Samsung és partnerei ezekre a kihívásokra a Galaxy S24 Ultra optikai képstabilizáló (OIS) funkcióinak kiaknázásával, az átviteli teljesítmény növelésével és a közvetítő tornyok telepítésével válaszoltak, hogy zökkenőmentes élő közvetítési élményt nyújtsanak a nézőknek, szerte a világon.