Ritka betegség gyógymódját találhatták meg, szárnyal a biotech-cég részvénye

Valósággal az égbe szöktek a Sarepta Therapeutics részvényei a mai kereskedésben, miután az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) engedélyezte a biotechnológiai vállalat egy ritka, különösen a fiatal fiúkat érintő gyermekkori izombetegség kezelésére szolgáló készítményének széleskörű alkalmazását.

A vállalat tájékoztatása szerint az Elevidys nevű gyógyszerüket olyan betegek számára engedélyezték, akik legalább 4 évesek és Duchenne-izomdisztrófiában (DMD) szenvednek, valamint képesek járni. A Sarepta hozzáfűzte, hogy a szabályozó hatóságok gyorsított jóváhagyást adtak a járni nem tudó betegek esetében történő alkalmazásra is, és a további jóváhagyás a klinikai vizsgálat 3. fázisának eredményeitől függhet.

Dr. Jerry Mendell, az Elevidys társfeltalálója és a Sarepta vezető tanácsadója szerint a tegnap bejelentett engedélyezés jelentős mérföldkő a kezelés terén, és a széleskörű alkalmazás lehetővé teszi, hogy a klinikusok most már rendelkezzenek egy kezelési lehetőséggel a Duchenne-izomdisztrófiában szenvedő fiúk és fiatal férfiak nagy többsége számára.

A Sarepta Therapeutics részvényei jelentős mértékben emelkedtek a hír hatására, jelenleg 33 százalékos pluszban áll az árfolyam.

: Forrás: article-1