Ukrán drón szabályosan szétrobbantott egy orosz tankot

Az FPV drónok a legújabb technológiát képviselik az orosz-ukrán háborúban, és képesek a legmodernebb harckocsikat is hatástalanítani.

Az FPV (First Person View) technológiával ellátott drónok a harctéren való alkalmazásukkal váltak az egyik legrettegettebb fegyverré az orosz-ukrán konfliktusban. Ezek az eszközök olcsók, könnyen kezelhetők és rendkívül hatékonyak még a legjobban páncélozott célpontok ellen is.

Egy frissen közzétett videó tanúsága szerint egy orosz harckocsi vesztegelt egy mezőn, amikor egy ukrán drón támadást hajtott végre rá. A felvétel alapján nem egyértelmű, hogy miért állt meg a tank ezen a helyen, de feltételezhető, hogy műszaki problémák miatt kényszerült erre.

A videón látható, ahogy a drón hátulról nekicsapódik a harckocsinak, átütve annak páncélzatát, majd a lőszerkészletet is aktiválva, ami hatalmas robbanást eredményezett. Az eset következtében a tank szinte azonnal darabokra hullott.

A felvétel minősége és távolsága miatt nehéz megállapítani a tank pontos típusát, azonban a robbanás ereje és jellege alapján valószínűsíthető, hogy orosz gyártmányú harckocsiról van szó. A szovjet, illetve orosz haditechnika jellemzője, hogy a lőszerkészletet a torony alatt helyezik el, ami sajnos gyakran vezet hasonlóan tragikus következményekhez, ha a páncélzatot átütő lövedék eléri a lőszert.