Figyelem: WhatsApp biztonsági másolat figyelmeztetés

A WhatsApp felhasználói számára fontos, hogy figyelmet fordítsanak a biztonsági másolatokkal kapcsolatos új figyelmeztetésre, amely a Google Drive tárhelyhasználat változásaira hívja fel a figyelmet.

Sok WhatsApp felhasználó a mindennapi kommunikációját intézi az alkalmazáson keresztül, és a beszélgetések biztonsági másolatai nélkülözhetetlenek számukra. Eddig a Google Drive-on keresztül könnyedén lehetett menteni az előzményeket Androidon, anélkül, hogy ez befolyásolná a Drive-fiók tárhelykvótáját. Azonban a Google bejelentette, hogy 2023 végétől ez megváltozik, és a WhatsApp biztonsági mentései is beleszámítanak majd a felhasználók tárhelyhasználatába.

A felhasználók mostanában figyelmeztető üzeneteket kapnak a WhatsAppon, amikor biztonsági másolatot próbálnak készíteni, jelezve, hogy a mentések a jövőben elfoglalják a Google Drive szokásos tárhelyét. Ez helyproblémákhoz vezethet, különösen azok számára, akik az ingyenes 15 gigabájtos verziót használják, mivel a képek és videók mellett más alkalmazások, mint a Gmail és a Google Fotók is használják ezt a területet.

A felhasználóknak 30 nap áll rendelkezésre a figyelmeztetés megjelenése után, hogy alternatív megoldást találjanak. Több lehetőség is kínálkozik: a mentések tárolása helyi adathordozón, a Google Drive tárhely bővítése előfizetéssel, vagy akár egy második Google-fiók létrehozása kifejezetten a WhatsApp mentések számára. Természetesen lehetőség van a felesleges csevegési előzmények és médiafájlok törlésére is, hogy a biztonsági másolat elférjen a meglévő tárhelyen.