Starlink és Comcast: Új dimenziók az üzleti internetkapcsolatban

A Comcast vállalati szolgáltatási egysége bejelentette, hogy stratégiai együttműködést kötött a SpaceX Starlinkkel, hogy műholdas internetkapcsolatot nyújtson korlátozott hálózati hozzáféréssel rendelkező régiókban tevékenykedő üzleti ügyfelek számára.

Ez az együttműködés úttörő jellegűnek számít, hiszen ez az első alkalom, hogy egy hagyományos hálózatüzemeltető és egy műholdas hálózat ilyen jellegű megállapodást köt. A Comcast és a Starlink közötti stratégiai megállapodás révén a vállalati ügyfelek olyan helyeken is hozzáférhetnek megbízható internetkapcsolathoz, ahol korábban ez nem volt lehetséges.

A SpaceX, Elon Musk vezetésével, a világ legnagyobb kommunikációs műholdrendszerét üzemelteti, és a Starlink projektjének célja, hogy globális internetkapcsolatot biztosítson azoknak a területeknek, ahol korlátozott vagy egyáltalán nincs internet-hozzáférés.

A Starlink már korábban is lépett partnerségre a T-Mobile-lal, hogy műholdas kapcsolatot biztosítson azoknak az ügyfeleknek, akik olyan helyeken tartózkodnak, ahol nincs térerő. Az új megállapodás azonban kifejezetten az üzleti szektor igényeire koncentrál.

A Comcast legutóbbi közleménye szerint az Egyesült Államokban a cégnek az első negyedév végén mintegy 2,5 millió szélessávú üzleti ügyfele volt, és ebből a szegmensből 2,41 milliárd dollár bevételt realizáltak.