Microsoft: Ismét a csúcson

A Microsoft visszaszerezte a világ legértékesebb vállalatának címét, amit korábban rövid ideig a Nvidia birtokolt.

A BBC szerint a Microsoft újra a világ legértékesebb vállalata lett. A Windows operációs rendszereket is gyártó cég kedden került ismét az élen, miután a chipgyártó Nvidia csak néhány napig tudta megtartani a vezető pozíciót.

A Bill Gates által alapított Microsoft piaci értéke jelenleg 3312 milliárd dollár, míg az Nvidia értéke 3216 milliárd dollárra csökkent, így éppen hogy megelőzi a 3215 milliárd dollárra értékelt Apple-t.

Az Nvidia piaci értékének jelentős növekedése az elmúlt másfél év során figyelhető meg, ami elsősorban az ő chipjeik iránti növekvő keresletnek köszönhető, amelyek nélkülözhetetlenek a mesterséges intelligencia modellek számára, melyek egyre népszerűbbek a piacon.

A szakértők szerint a Microsoft, az Nvidia és az Apple közötti verseny a közeljövőben is szoros marad, és a legértékesebb vállalat címe gyakran válthat majd gazdát. A következő évben valószínűleg mindhárom óriáscég azon fog dolgozni, hogy elérje a 4000 milliárd dolláros, azaz 4 billió dolláros piaci értéket. A Wedbush Securities a hét elején kiadott közleményében úgy véli, hogy a következő évben a 4 billió dolláros technológiai piaci felső határért lesz verseny az Nvidia, az Apple és a Microsoft között.