A nyugdíjmegtakarítás fontossága és stratégiái

A jövő nyugdíjasainak már csak nagyjából az állami nyugdíj felére számíthatnak, ezért kiemelten fontos a fiatalabb generációk számára az öngondoskodás. A Grantis szakértői szerint a nyugdíjmegtakarítások legnagyobb nyertesei a 40 év alattiak lehetnek, de a negyvenesek sem maradtak le a lehetőségről.

A nyugdíjbiztosítással rendelkezők átlagéletkora 39 és 45 év között mozog, és a fiatalabb korosztályok részvétele változó a piacon. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) is hangsúlyozza, hogy a korai megtakarítás kevesebb havi összegű félretétellel is elegendő lehet a későbbi kiegészítésre.

A megtakarításokhoz a MABISZ és a szakértők több tippet is adnak, mint például a kiadások nyomon követése, az étkezések megtervezése, vagy az előfizetések közötti rendrakás.

A Generali és a MetLife egyaránt azt javasolják, hogy már az első munkába állástól kezdve érdemes elkezdeni a nyugdíjcélú megtakarítást, míg az NN szerint a 35 éves kor a nagy vízválasztó a megtakarítások terén. Az Union és a Signal Iduna is a korai kezdést favorizálja, Bartók János, az Union igazgatósági tagja szerint például 40 éves korban kezdve 650 ezer forintos éves befizetéssel, 25 év alatt 26,7 millió forint gyűlhet össze.

A Grantis adatai szerint 2023-ban a nyugdíjmegtakarítással rendelkezők átlagéletkora 41,5 év volt, és a fiatalok is egyre tudatosabbak ebben a témában. Három független nyugdíj megtakarítási forma létezik: az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás és a nyugdíj-előtakarékossági számla, melyek közül a nyugdíjbiztosítás az aktuális nyugdíjkorhatárt veszi alapul.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszámának fiatalítására is szükség van, hiszen a 45 és 59 év közötti korosztály képezi a tagok majdnem felét, míg a 30-44 évesek a 29,8 százalékát, a 16-29 évesek pedig csak 4 százalékát. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége szerint a fiatal generáció megszólítása elengedhetetlen a taglétszám szinten tartásához. Az ÖPOSZ főtitkára, Kravalik Gábor szerint a piac átalakult, a tagok tudatosabbak lettek, és a befizetések nőnek. Az ÖPOSZ szeretné, ha visszatérne a munkáltatók ösztönzése a nyugdíjpénztári hozzájárulások terén.