A forint árfolyama stagnál a korai mozgások után

Már a reggeli órákban megfigyelhető volt némi aktivitás a forint árfolyamában, azonban a nap további részében a forint gyakorlatilag a tegnapi szinten, 396,7 körül mozgott az euróval szemben.

A forint az elmúlt két napban viszonylag stabil volt, és bár ma reggel kisebb kilengéseket mutatott, végül nem történt jelentős változás az árfolyamban; az euró ára 396 forint 80 fillér körül alakult.

A dollár árfolyama enyhe gyengülést mutatott az euróval szemben, 0,2%-os leértékelődést követően, ami a forintnak megfelelő mértékű, szintén 0,2%-os erősödést eredményezett a dollárral szemben, így a jegyzés 370 feletti értéken állt.

A régiós devizák között sem tapasztalható nagyobb mozgás, a lengyel zloty enyhe gyengülést mutat az euróval szemben, annak ellenére, hogy a héten átesett egy jelentősebb erősödésen.

A piaci hírek terén ma nem várnak jelentős eseményeket. Európai BMI adatok érkeznek, amelyek befolyásolhatják az Európai Központi Bank (EKB) kamatpolitikájával kapcsolatos piaci várakozásokat, de ez csak akkor következik be, ha az adatok eltérnek a gazdasági teljesítményre vonatkozó előrejelzésektől.