Revolut: Nagyobb lehet mint a Deutsche Bank és a Barclays?

A Revolut, egy brit fintech vállalat, 40 milliárd dolláros értékeltséget céloz meg egy tervezett részvényeladással, ami meghaladná a Deutsche Bank és a Barclays piaci kapitalizációját. A Reuters szerint ez az érték Európa legértékesebb startupjává emelné a 2015-ben alapított céget.

A Revolut bevételi forrásai változatosak, többek között fizetési tranzakciókból, előfizetésekből, részvény- és kriptovaluta-kereskedelemből származnak. A vállalat bevétele jelentősen nőtt, 2022-ben elérve az 1,1 milliárd dollárt.

A cég jelenleg világszerte 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 40 millió ügyfelet szolgál ki, amelyből 9 millió az Egyesült Királyságban található. Ezzel szemben a Lloyds 27 millió, míg a NatWest 19 millió ügyféllel rendelkezik.

A Revolut törekvése, hogy brit banki engedélyt szerezzen, még mindig folyamatban van, több mint két évvel a kérelem benyújtása után.

A cég könyvelésével kapcsolatban tavaly problémák merültek fel, amikor a BDO könyvvizsgálója nem tudta függetlenül ellenőrizni a bevétel háromnegyedét. Ennek ellenére az éves beszámolót végül, némi késedelemmel, aláírták.