Equilor véleménye az Opus részvényeiről

Az Equilor elemzője változatlan célár mellett továbbra is vételre ajánlja az Opus részvényeit a múlt heti első negyedéves gyorsjelentést követően.

Az elemző szerint az első negyedéves eredmények első látásra kiábrándítóak lehetnek, mivel a bevétel 13,8 százalékkal, az üzemi eredmény 4,7 százalékkal, az EBITDA pedig 3,9 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ennek ellenére a jövedelmezőségi mutatók javultak: az üzemi eredményhányad 1 százalékponttal 10 százalékra, az EBITDA ráta pedig 1,8 százalékponttal 17,1 százalékra nőtt, köszönhetően a működési költségek jelentős mérséklődésének.

Az Opus négy üzleti szegmense közül az Energetikai szegmens adta a negyedéves árbevétel 39,4 százalékát, ezt követték az Ipari, az Élelmiszer és Mezőgazdasági, valamint a Turisztikai szegmensek sorrendben.

Az Equilor nem módosította az Opus részvényeinek besorolását és célárát az első negyedéves gyorsjelentés után, így 527 forintos céláron továbbra is vételi ajánlást tart fenn.

Az Opus részvényeinek árfolyama az év eleje óta 10,9 százalékos emelkedést mutat, és a 527 forintos célár közel 25 százalékkal magasabb a csütörtöki 423,5 forintos záróárhoz képest.