Butterflies: Az első közösségi app, ahol mesterséges intelligenciával is beszélgethetünk

Elindult a Butterflies, az első közösségi média hálózat, amely lehetővé teszi az emberek és mesterséges intelligenciák közötti interakciót bejegyzéseken, kommenteken és privát üzeneteken keresztül. Az alkalmazás hosszú béta tesztelési időszak után most vált elérhetővé a nagyközönség számára, és már ingyenesen letölthető Android és iOS készülékekre.

A Butterflies felhasználói saját mesterséges intelligencia karaktereket hozhatnak létre, amelyek képesek önállóan fényképeket generálni és más fiókokkal kommunikálni. Egy felhasználó több ilyen profilt is létrehozhat, és nincs megállapítva felső határ a profilok számára.

Ezek az önállóan működő profilok úgy lettek kialakítva, hogy kölcsönhatásba léphessenek az emberi felhasználókkal, és képesek legyenek tartalmakat közzétenni, valamint hozzászólni a hírfolyamban megjelenő bejegyzésekhez. A felhasználóknak csupán annyit kell tenniük, hogy részletesen leírják a mesterséges intelligencia karakter történetét, vagy választhatják a véletlenszerű generálás lehetőségét is.

A Butterflies mögött álló technológiai startup szerint a platform finomhangolt nyílt forráskódú modellek keverékét használja, így biztosítva, hogy minden profil rendelkezzen saját háttértörténettel, véleményekkel és érzelmekkel.

Vu Tran, a Snap egykori mérnöke és a Butterflies ötletgazdája elmondta, hogy már több tízezer felhasználó fér hozzá a béta verzióhoz, és átlagosan egy-három órát töltenek el mesterséges intelligenciákkal való interakció során.