Több mint 600 lakást ad át idén nyáron egy budapesti ingatlanfejlesztő

A Bayer Construct és a Bayer Property idén nyáron több mint 600 lakást ad át két budapesti projektjében. A zuglói Zenit Residence by Bayer és az újbudai Elite Park lakóparkokkal bővül a fővárosi lakáskínálat.

A Zuglói Zenit Residence projekt részeként 168 új lakást adnak át, amelyek geotermikus energiával biztosított energiahatékonysággal rendelkeznek. Balla Ákos, a Bayer Property értékesítési igazgatója szerint 30 lakást a nyári hónapokban a korábbi árszintnél alacsonyabban, 1,2 millió forintos négyzetméteráron kínálnak eladásra. Az akció a kijelölt 30 lakásra érvényes, és a cég ezzel szeretne fordítani a negatív piaci helyzeten, mivel az újlakás-piac nem a legszebb időszakát éli. A fővárosi új lakások átlagos négyzetméterárai 1,7 millió forint körül mozognak, ami sokak számára megfizethetetlen az inflációs, recessziós gazdasági időszakban. A Zenit Residence a Zugló Városközpont nevű nagyszabású fejlesztés része, ahol irodák és kiskereskedelmi területek is épülnek, és amelyet az állam 244 milliárd forintért vásárolt meg állami intézmények számára.

A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak rá, hogy az épületek modern formái illeszkedjenek Zugló környezetébe, miközben korszerű, energiatakarékos megoldásokat alkalmaztak. A lakások változatos méretűek és elrendezésűek, így mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő otthont. A projekt számos közösségi teret kínál – például játszóterek, közösségi kert – amelyek a lakók kényelmét szolgálják. A komplex projekt fejlesztése során több zöldfelülettel és új közlekedési rendszerrel alakul át a XIV. kerület egyik központi része, a Bosnyák tér környéke és a Csömöri út.

Az Újbudai Elite Park projekt keretében 464 új lakást vehetnek birtokba a vevők még ebben a nyárban. A Budafoki út és a Barázda utca közötti telken két, földszint + 9 emeletes épület épült meg egyszerre. Az itt található lakások A+ energetikai besorolásúak, és a még elérhető lakásokat 1,3-1,4 millió forintos négyzetméteráron értékesítik. Az Elite Park modern, színes építészeti megoldásai és magas minőségű anyaghasználata garantálja a kényelmes és modern életstílust. A lakópark közös terei közé tartozik játszótér, közös kert, amelyek mind a lakók kényelmét és kikapcsolódását szolgálják. A nagyobb, 2–4 hálószobás lakások a csok igénybevételére is alkalmasak.

„Az új lakások nemcsak a kényelmes otthonteremtést biztosítják, hanem hosszú távon is értékálló befektetési lehetőséget nyújtanak. Célunk, hogy hozzájáruljunk Budapest városképének modernizálásához és a lakók életminőségének javításához” – közölte Balla Ákos.

A cikk megjegyzi, hogy a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.