Az új iOS 18 funkciója: lemerült iPhone-on is látható az idő

Az Apple továbbfejlesztette a Power Reserve funkciót, amelynek köszönhetően a lemerült iPhone-okon is látható marad az idő. A Reddit felhasználók észrevételei szerint ez a frissítés egyelőre csak az iPhone 15 modelleken érhető el.

Az okostelefonok használata manapság már szinte elengedhetetlen a mindennapokban, különösen az idő megállapításához. Az Apple újítása, a Power Reserve funkció, lehetővé teszi, hogy a felhasználók a telefon lemerülése után is használhassák a Find My és az NFC feloldás funkciókat. Az iOS 18 operációs rendszer legújabb főverziójában azonban az Apple még tovább gondolta ezt a megoldást, és lehetővé tette, hogy a lemerült készülékek is megjelenítsék az időt a képernyő bal felső sarkában.

Ez a kis, de jelentős frissítés egy Reddit felhasználó figyelmét követően vált ismertté, aki észrevette, hogy az iOS 18-at futtató iPhone akkumulátora lemerülése után is képes az idő megjelenítésére. A MacRumors szerint ez egy nagyon hasznos újítás lehet. Jelenleg úgy tűnik, hogy ez a funkció kizárólag az iPhone 15 modelleken érhető el, mivel a MacRumors szerkesztői több készüléken is tesztelték az újdonságot, de például az iPhone 14 Pro Maxen még nem volt elérhető.

A Power Reserve funkció önmagában nem új keletű, hiszen már az iPhone XR és XS modelleken is megtalálható volt. Ennek ellenére nem világos, hogy miért csak az újabb készülékeken látható az idő, amikor a telefon majdnem teljesen lemerült.

Az iOS 18 jelenleg még béta fázisban van, így elképzelhető, hogy az Apple később, a széles körű megjelenés során bővíti majd ezt a funkciót a régebbi telefonokra is. Az óra bevonása a Power Reserve funkcióba valószínűleg hozzájárul az akkumulátor gyorsabb lemerüléséhez, bár ez a különbség várhatóan alig észrevehető lesz. Egyelőre kérdéses, hogy a telefon mennyi ideig képes megjeleníteni az időt, mielőtt végleg kikapcsolna.