Az Xreal új AR-szemüvege 3D-ben kelti életre az Android-alkalmazásokat

Az Xreal bemutatta legújabb AR-termékét, a Beam Prót, amely a Google Play Store alkalmazásokat 3D-s élménnyé alakítja át, ha az Xreal AR-szemüvegével együtt használjuk.

Az Xreal a héten Dél-Kaliforniában megrendezett Augmented World Expo (AWE) kiállításon mutatta be az Xreal Beam Prót, amely a korábbi modellek összes problémáját orvosolja. A 200 dolláros eszköz a Google Play Store alkalmazásokat 3D-s élménnyé alakítja át, ha az Xreal AR-szemüvegével együtt használjuk. A Beam Pro az Xreal Air és az Xreal Air 2 modellekkel, köztük a Pro és Ultra modellekkel is működik. Csak csatlakoztassa USB-C-n keresztül USB-C-re, és ezek az AR-szemüvegek nagy teljesítményű térbeli számítógépekké alakulnak, amelyek Android 14-en futnak, az Xreal saját NebulaOS-ével a tetején. A cég megjegyzi, hogy a Beam Pro az első AR-eszköz, amely zökkenőmentesen kapcsolódik a Play Store-hoz, így a felhasználók a tartalmak széles skáláját fedezhetik fel és élvezhetik 3D-s környezetben.

A készülék ugyanúgy néz ki, mint egy átlagos androidos telefon, de tele van kifejezetten AR-funkcióval. A motorháztető alatt egy Qualcomm Snapdragon térbeli társprocesszor hajtja. Emellett egy 6,5 hüvelykes, 90 Hz-es képfrissítési frekvenciájú, 2400 x 1080 pixeles LCD-kijelzővel dolgozik. Választani lehet 6 vagy 8 GB RAM-ból, illetve 128 vagy 256 GB tárhelyet. Az Xreal Beam Pro érintőképernyője vezérlőközpontként is szolgál, így kezelheti a szemüveg vizuális funkcióit. Ráadásul továbbra is úgy működik, mint egy hagyományos okostelefon képernyője, így könnyedén kezelhetők a Play Store-alkalmazások, illetve módosíthatók a beállítások.

A hagyományos okostelefonoktól azonban az különbözteti meg, hogy kifejezetten az AR-re összpontosít. A tipikus telefonokkal ellentétben két 50 megapixeles kamerája van, amelyeket 3D-s képek és térbeli videók rögzítésére terveztek. Emellett kettős USB-C portot is kapott, így egyszerre töltheti a készüléket és csatlakoztathatja az Xreal-szemüveget. A Beam Pro Wi-Fi 6 támogatást kínál, és 4300mAh-s akkumulátort tartalmaz.

Bár a jövőbeli verseny bizonytalan, az Xreal küldetése, hogy az AR-t mindenki számára elérhetővé tegye. A Beam Pro megfizethető, így jól példázza ezt az elérhető célt. Ez lehet az a fordulópont, amely az AR-technológiát a réspiacról a mainstreambe emeli. A Metával ellentétben, amely nehezen tölti meg az alkalmazásboltját, az Xreal közvetlen hozzáférést ad a Play Store hatalmas 3D-s alkalmazáskönyvtárához, és ezzel az AR-alkalmazások ökoszisztémájának élvonalába került. Ráadásul a Google nemrégiben az idei I/O konferencián bemutatott AR-szemüvegei arra utalnak, hogy a vállalat is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az AR-re, ami nagyobb versenyhez vezethet.