Az RMDSZ EP-képviselői nem támogatták Magyar Péterék csatlakozását a Néppárthoz

Az RMDSZ európai parlamenti képviselői nem támogatták a Tisza Párt tagjainak, köztük Magyar Péternek a felvételét az Európai Néppárt parlamenti frakciójába. A döntés egy blokkszavazás során született meg, amely 14 képviselő felvételi kérelméről döntött.

Winkler Gyula, az RMDSZ frissen újraválasztott EP-képviselője a Transtelex megkeresésére elmondta, hogy a szavazás nem pártokról, hanem egyéni képviselők csatlakozási kérelméről szólt. A képviselő hozzátette, hogy Magyar Péter felvételét erkölcsi és politikai okokból nem támogatták, de arra a kérdésre, hogy csak Magyar Péter, vagy az összes tiszai képviselő felvételét utasították-e el, nem tért ki.

A blokkszavazás során összesen 14 képviselő felvételi kérelméről döntöttek. Az Európai Néppárti Képviselőcsoport végül kedden hivatalosan is meghozta a döntést, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad be a soraiba. Ezen belül a Tisza Párt és a holland farmerpárt (BBB) megválasztott képviselői is helyet kaptak. Magyar Péter, bár a mandátumát felveszi, nem ő fogja vezetni a Tisza delegációját; ezt a feladatot Tarr Zoltán látja el, hogy Magyar Péter a hazai pártépítésre és mozgalomszervezésre tudjon koncentrálni.