MTVA: 480 millió forint sminkesekre, fodrászokra és stylistokra

Az MTVA 2016-ban még csak 90 millió forintot fordított sminkesekre, fodrászokra és stylistokra, azonban a legújabb tervek szerint ez az összeg 480 millió forintra emelkedne, ami 30 millióval több az előző évinél – számolt be róla az Átlátszó.

Az MTVA a szolgáltatásokra meghívásos eljárással keresi a nyertes céget, és a keretszerződés időtartama egy év, amely, amennyiben marad a keretösszegből, meghosszabbítható további egy évre. A jelenlegi szerződés szeptember közepén jár le.

A közmédia vállalja, hogy a keretösszeg 70 százalékát, vagyis 336 millió forintot, biztosan lehív. A pályázati kiírás részletesen taglalja a feladatokat, például a vezető stylistnak a képernyőn megjelenő munkatársak stílusát kell megterveznie és összehangolnia az öltöztetők, fodrászok és sminkesek tevékenységét.

A pályázat részeként előírás, hogy a cégnek hány szakembert kell biztosítania, és hogy kiemelt események, mint például a köztársasági elnök újévi beszéde esetén csak mester szakembereket lehet alkalmazni. A hétköznapi munkában napi 40 képernyős munkatárssal és 30-40 vendéggel kell számolniuk, akiknek gyors fodrászati és sminkszolgáltatást kell nyújtani.

Az Átlátszó értesülései szerint valószínű, hogy a Make-Up Team nevű cég nyeri meg a tendert, amely 2016 óta folyamatosan kap megbízásokat a közmédiától, és a tavalyi kiírást is ők nyerték meg. A cég tavalyi nettó árbevétele 318 millió forint volt, ami az elmúlt öt év legnagyobb bevételét jelenti, azonban az adózott eredménye csupán 1,3 millió forintot tett ki.