Új mesterséges intelligenciával működő „Kérj zenét” funkció a YouTube Musicban

A YouTube Music alkalmazás hamarosan egy új, mesterséges intelligenciával hajtott „Kérj zenét” funkcióval bővülhet, amely a hangutasítások segítségével teszi lehetővé a zenei keresést.

Az Android Authority értesülései szerint a Google egy izgalmas újításon dolgozik a YouTube Music szolgáltatásában. Az Androidos alkalmazás legújabb verziójában (7.06.53) talált utalások arra hivatkoznak, hogy a felhasználók hamarosan egy „Kérj zenét” funkció segítségével kereshetnek majd zenét hangutasításokkal.

Ez a funkció felválthatja a jelenlegi hangalapú keresési lehetőséget, és a mesterséges intelligencia által generált válaszok révén egy beszélgetésalapú keresési élményt nyújthat. A felhasználók így természetes nyelven, például a zenei videók leírásával kereshetnek dalokat.

A Google már korábban is törekedett arra, hogy termékeibe és szolgáltatásaiba integrálja a mesterséges intelligenciát és a természetes nyelvi feldolgozást. A „Kérj zenét” funkció is ezt a stratégiát tükrözheti, bár egyelőre csak találgatások vannak arról, hogy a YouTube Musicban hogyan valósul majd meg ez a lehetőség.

Jelenleg még nem ismert, hogy mikor érhetik el ezek a frissítések az általános felhasználókat, de valószínűsíthető, hogy az elkövetkező hetekben vagy hónapokban kerülhetnek bevezetésre.