A Toyota C-HR használtan: érdemes megfontolni

A Toyota C-HR különleges megjelenésű crossover, amely használtan is vonzó választás lehet. A szakértők által tesztelt modell kiváló állapotban volt, bár a Toyota-ra jellemző néhány probléma előfordulhat, mint például a gyújtótekercsek hibája és a motor kokszosodása.

A Toyota C-HR, amelyet eredetileg a Scion leányvállalatnak szántak, végül a Toyota márkajelzésével került piacra. A "Coupé High Rider" névvel ellátott modell egyedi megjelenést kölcsönöz a tulajdonosának. A szakértők által vizsgált példány Németországban készült, és számos extra felszereltséggel rendelkezett, mint például LED-es fényszórók, fűthető ülések és kormánykerék, valamint tolatókamera.

A tesztelt C-HR 45 ezer kilométeres futásteljesítmény után is kiváló állapotban volt, a szervizkönyv makulátlan, csupán néhány apróbb esztétikai hiba található rajta. A 1,2 literes turbófeltöltős benzinmotor ismert hibái ellenére, mint a gyújtótekercsek meghibásodása és a kokszosodás, a Toyota hírnevéhez méltóan megbízhatónak bizonyult.

Magyarországon is találhatók hasonló állapotú C-HR modellek a használtautó-piacon. Érdemes odafigyelni a szervizkönyv meglétére, a futásteljesítmény valóságosságára és egy független szerviz általi átvizsgálás lehetőségére.

A C-HR belső tere minőségi anyagokkal és kivitelezéssel nyerheti meg a vásárlókat, bár az ülések magasabb utasok számára szűkösek lehetnek, és a hátsó üléssor sem túl tágas. A csomagtartó viszont elegendő helyet kínál a családi kiruccanásokhoz.

A hibrid hajtáslánc, amely több Toyota modellben is megtalálható, strapabírónak bizonyult. A 122 lóerős rendszerteljesítmény elegendő a mindennapi használathoz, és a CVT automata sebességváltóval együtt kellemes vezetési élményt nyújt. A 2020-as modellfrissítés során egy erősebb, kétliteres hibrid változat is bekerült a kínálatba.

A használt Toyota C-HR modellek árai 7 millió forinttól kezdődnek a magyarországi használtautó-piacon, 50 ezer kilométer alatti futásteljesítménnyel és szervizkönyvvel.