A Balázs Kicks rekordbevételt ért el

A Balázs Kicks, amely luxuscipőkkel kereskedik, nettó 1 milliárd 517,7 millió forintos bevétellel és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet.

A vállalkozás, melyet számos híresség, köztük Majka és Marics Peti is megtisztelt vásárlásaikkal, 163 millió forintos osztalék kivételéről döntött az éves beszámolója alapján. Pachert Balázs, a cég alapítója és egyedüli tulajdonosa, az Economx BusinessTalks áprilisi konferenciáján beszélt a vállalat fejlődéséről és jelenlegi helyzetéről. Elmondása szerint a cégnek jelenleg 10-12 alkalmazottja van, akik mind 21 éves kor alattiak. Balázs hozzátette, hogy az első évben, amikor az árbevétel még 930 millió forint volt, csak két barátja dolgozott vele, de azóta már álláshirdetéseken keresztül bővítik a csapatot, és a baráti kapcsolatokat is háttérbe szorították a professzionális munkakapcsolatok javára.

Balázs úgy véli, hogy egy idősebb, 40-50-60 éves üzletember nem lenne képes megismételni a Balázs Kicks sikerét, mivel szerinte még egy 30 éves sem érti úgy ezt a kultúrát, mint a 19 évesek. A 2021-ben alapított cég 2022-ben nettó 933,7 millió forintos értékesítés mellett 92,6 millió forintos adózott eredményt ért el, ami jelentős, 53,6 millió forintos javulást jelent a nyereség terén az előző évhez képest.