Forradalmi technológia ígér százszoros sebességnövekedést eszközeinken

Egy finn startup új technológiájával akár százszorosára is növelhető lehet a számítógépek, mobilok és szuperszámítógépek processzorainak sebessége.

Egy finn startup forradalmi fejlesztésével jelentős sebességnövekedés érhető el a processzorok terén. A TechCrunch által ismertetett Flow Computing nevű vállalat egy párhuzamos feldolgozó egység (PPU) bevezetésével ígéri a teljesítmény drasztikus növekedését.

Timo Valtonen, a cég társalapítója szerint a PPU technológia visszafelé kompatibilis, így a meglévő szoftverekkel semmilyen módosítás nélkül használható, ami további előnyt jelenthet a felhasználók számára.

A startup tervei szerint a fejlesztés nem csak a hagyományos számítógépeken, hanem a mobil eszközökön és a szuperszámítógépeken is alkalmazható lesz, így széles körben javíthatja a technológiai teljesítményt.

A Flow Computing már 4 millió euró (körülbelül 1,5 milliárd forint) befektetést kapott a fejlesztés megvalósításához, ami jelzi a piac bizalmát a projekt iránt.

Azonban nem minden szakértő osztja a startup optimizmusát, és vannak, akik szerint a processzorok sebességét nem lehet ilyen mértékben növelni.