Új AI-funkciók a LinkedInen az álláskeresés megkönnyítésére

A LinkedIn bejelentette, hogy mesterséges intelligencia alapú új funkciókkal kívánja segíteni a felhasználók álláskeresését, amelyek kizárólag a platform prémium előfizetői számára lesznek elérhetőek angol nyelven.

A közösségi platform, amely az üzleti életben már elterjedt, új AI-funkciókat vezet be, amelyek segítséget nyújtanak az önéletrajz összeállításában, és javaslatokat is adhatnak a felhasználóknak. Emellett a mesterséges intelligencia a motivációs levél írásában is segítséget nyújthat a felhasználóknak.

A LinkedIn további újításként egy chatbotot is bevezet, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját szavaikkal határozzák meg álláskeresési kritériumaikat, és válaszokat kapjanak a pozíciókkal kapcsolatos kérdéseikre.

A LinkedIn termékigazgatója, Tomer Cohen szerint a jövőben nem csak az álláskeresést, hanem a szakmai tanulást is elősegítenék ezekkel az eszközökkel. Jelenleg egy olyan funkció tesztelése zajlik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mesterséges intelligenciával beszélgethessenek különféle üzleti témákról. Ezeket a chatbotokat szakértők képzik ki, hogy az egyes tanulók egyedi igényeihez igazodva válaszoljanak.