A Tisza Párt elnöke bírálja a kormányfőt és ígéretet tesz a családtámogatások emelésére

Orbán Viktor miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a kormány megduplázza a gyermekek után járó adókedvezményt, amely jelentős megtakarítást jelenthet a családok számára. Jelenleg egy gyermek után havi tízezer, kettő után havi negyvenezer, három vagy több gyermek után fejenként havi 33 ezer forint adókedvezményt kapnak a szülők. A háromgyermekes anyák számára is kiterjesztenék az SZJA-mentességet.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, támogatja az adókedvezmények emelését, de egyben kritizálja a kormány családpolitikáját, amelyet csődnek nevez. Kiemelte, hogy a kormányfő a Tusványos Nyári Egyetemen globális kérdésekre összpontosított, miközben nem érintette Magyarország belső problémáit, mint az egészségügy, az oktatás, az infláció, a vidéki elnéptelenedés és a korrupció. Magyar Péter szerint a kormányfő beszédében nem említette a csökkenő születési arányt sem.

A Tisza Párt vezetője azt is ígérte, hogy ha 2026-ban felhatalmazást kapnak, akkor megduplázzák a családi pótlékot és kiterjesztik az SZJA-mentességet a háromgyermekes anyákra. Magyar Péter a közösségi médiában is aktív, Instagramon a nevét "A Férfi"-ra változtatta, és ezen az új néven osztott meg egy bejegyzést, amelyben hosszasan kommentálta Orbán Viktor tusványosi beszédét. Kritizálta Orbán Viktort, amiért nem foglalkozik fontos kérdésekkel, mint az egészségügy, az oktatás, az infláció és a korrupció. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak új vezetőre és irányra van szüksége a közelgő választásokon. Ironikusan megkérdőjelezte Orbán prioritásait, és egy trendi itallal kapcsolatos kérdéssel zárta bejegyzését, megkérdezve, hogy valaki tudja-e, mi az a "latte avocado".

Magyar Péter szerint a magyar emberek 650 nap múlva új vezetőt választanak, és hangsúlyozta, hogy a szavazás alapjának nem a fizikai megjelenésnek és az étrendnek kellene lennie. A Tisza Párt elnöke a legújabb posztjában Orbán Viktort egy kamaszsráchoz hasonlította, aki Claudia Schifferrel szeretne randizni, miközben a valós problémákról, mint a széteső egészségügy, a klímaberendezések hiányában elmaradó gyermekműtétekről, a "szétvert" oktatásról, a tanár-, orvos- és ápolóhiányról, a 60%-os élelmiszerinflációkról, a kiürülő magyar vidékről, a Nyugat-Európába menekült majd’ egymillió honfitársunkról, a 3 millió létminimum alatt élőről, a széthulló közszolgáltatásokról, a leálló MÁV-ról és a mindent átható korrupcióról nem esett szó. Magyar Péter szerint Orbán Viktor 14 év kormányzásának köszönhetően soha ilyen kevés gyermek nem született Magyarországon, mint idén. Az ellenzéki politikus úgy véli, a magyar emberek nem a jelöltek testalkata és étrendje alapján fognak szavazni, és ironikusan megjegyezte, hogy még ha az alapján is döntenének, az eredmény ugyanaz lenne.