Jackl Vivien bemutatkozása az olimpián

A magyar küldöttség legfiatalabb tagja, Jackl Vivien az olimpiai debütálása során a női 400 méteres vegyesúszásban a tizennegyedik helyen zárt. A HVG élő közvetítésében követhetjük az olimpia hétfői eseményeit, ahol több magyar versenyző is érdekelt volt.

A 15 éves úszónő, Jackl Vivien az olimpia harmadik versenynapján állt rajthoz, és 4:44-es idővel a 14. helyen végzett. Az elődöntőben az amerikai Katie Grimes mellett úszott, aki már a pillangó szakaszon jelentős előnyre tett szert. Jackl féltávnál még az ötödik helyen fordult, de mellen visszaesett, és gyorson sem tudott javítani. A másik elődöntőben minden versenyző jobb időt ért el, így Jackl az első olimpiáján a 14. helyen zárt.

A fiatal tehetség az áprilisi országos bajnokságon teljesítette az olimpiai szintet, majd az ifjúsági Európa-bajnokságon győzött, és a felnőttek között az Európa-bajnokságon második helyezést ért el. Jackl elmondása szerint az olimpiai hangulat és a nagyobb nyomás miatt nem úgy sikerült az úszása, ahogy tervezte. A versenyző próbált úgy odaállni a rajtkőhöz, mintha csak egy Európa-bajnokságon lenne, de az izgalmat és a "hűha-érzést" nem tudta kizárni. Az M4 Sportnak adott nyilatkozatában Jackl elmondta, hogy bár nem számít izgulós típusnak, mégis érezte az olimpia terhét, és a versenyen nem tudta hozni az áprilisi, junior Európa-csúcsot jelentő idejét.

A HVG élő közvetítésében a női kardvívók és a férfi tőrözők versenyei mellett az úszómedencére is érdemes volt figyelni, ahol több magyar versenyző is érdekelt volt. Sárkány Zalán 800 méter gyorson a 14. helyen zárt, így ő sem jutott be a döntőbe. Jackl búcsúja azt jelenti, hogy a hétfő esti úszóprogramban egyetlen magyar sem volt érdekelt.