Új Gmail mesterséges intelligencia funkciók a túlterhelt felhasználóknak

A Google mesterséges intelligenciája, a Gemini, új funkciókat vezetett be a Gmail felhasználók számára, hogy megkönnyítse az e-mail-ek kezelését és gyorsítsa fel a levelezést.

A Google mesterséges intelligenciája, a Gemini, azoknak a felhasználóknak kíván segíteni, akik nehezen birkóznak meg a Gmail-üzeneteik elolvasásával és megválaszolásával. A Gemini 1.5 Pró frissített verziója többek között egy olyan funkciót is tartalmaz, amely a levelek összefoglalására szolgál, egy gomb megnyomásával. Ez a szolgáltatás azonban csak a Gemini Advanced előfizetői számára érhető el.

A mesterséges intelligencia a frissítés révén képes lesz a válaszokat is megkeresni az e-mailek és azok csatolmányai között. A Google Workspace alelnöke, Aparna Pappu szerint a felhasználók kérhetik az MI-t, hogy hasonlítsa össze például a tetőjavítási ajánlatokat, és összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat.

A Gemini továbbá válaszjavaslatokat is kínál a felhasználóknak, amikor válaszolniuk kell egy e-mailre. Ezek a javaslatok a korábbi e-mailek tartalma alapján készülnek, és előnézetben megtekinthetőek.

A CNET információi szerint az új funkciók már elérhetőek a Gemini Advanced előfizetői számára külföldön, az előfizetés díja pedig jelenleg Amerikában 20 dollár havonta. Ezzel szemben érdekes ellentétet mutat, hogy az otthoni munkavégzés során egyesek 20 dollár körüli összegért "egérmozgatókat" vagy "egérrázókat" használnak, hogy szimulálják a munkavégzést. Egy amerikai bankban, a Wells Fargo & Co.-nál több mint egy tucat alkalmazottat bocsátottak el, miután lebuktak azzal, hogy csak tettették a munkát, és a bank nem tolerálja az etikátlan viselkedést. Az ilyen eszközök a járvány alatti home office időszakban terjedtek el, és a mai napig különböző közösségi oldalakon lehet tippeket szerezni a hatékony használatukról. A Wells Fargo 2022 elején kezdte el előírni a dolgozók számára, hogy egy hibrid rugalmas modell keretében térjenek vissza az irodába, és mostantól elvárja, hogy a legtöbb alkalmazott legalább heti három napot legyen bent.