Új mesterséges intelligencia alapú videógeneráló eszköz a Luma AI-tól

A Luma AI ingyenes, mesterséges intelligencia alapú videógeneráló eszközt hozott létre, amely lehetővé teszi, hogy néhány szó beírásával 5 másodperces videókat hozzunk létre.

A Techradar beszámolója szerint az utóbbi időben jelentősen megnőtt az érdeklődés a szövegből videót generáló mesterséges intelligenciák iránt. Bár az OpenAI által fejlesztett, régóta várt Sora videógenerátora még nem elérhető, a Luma AI Dream Machine nevű eszköze már a piacra lépett. A felhasználók egy Google bejelentkezést követően ingyenesen férhetnek hozzá a szolgáltatáshoz.

A vállalat ígérete szerint a felhasználók egy rövid szöveges parancs megadásával két perc alatt kaphatnak videót, bár a nagy érdeklődés miatt jelenleg minden kérés várólistára kerül. A Techradar újságírói tapasztalatai szerint a weboldal túlterheltsége miatt egy videó elkészítése akár 20 percet is igénybe vehet.

A Dream Machine által generált videók öt másodperces hosszúságúak és 1360x752 pixel felbontásúak, ami korlátozottabb, mint más piacon lévő generátorok esetében. Az ingyenes csomag használatával havonta 30 videót készíthetünk, de ha többre van szükségünk, három különböző fizetős csomag közül választhatunk.

A Dream Machine weboldalának tájékoztatása szerint az alkalmazásnak vannak technikai korlátai a szöveg és a mozgás kezelésében, de a piacon lévő drágább alternatívákhoz képest jó belépőszintet jelenthet a videó generátorok világába.