Újabb gyártási hiba a Boeingnél - Elismerték a hibát

A Boeing vállalat újabb minőségi problémát vizsgál a 787 Dreamliner repülőgépeivel kapcsolatban, miután több száz rögzítőelemet helytelenül szereltek fel néhány még le nem szállított gép törzsére, bár a repülésbiztonságot ez nem veszélyezteti.

A Boeing egyik amerikai üzemében több mint 900 kötőelem helytelen meghúzását vagy felszerelését észlelték, ami további ellenőrzéseket indított el a vállalatnál. A Boeing szóvivője megerősítette, hogy vizsgálatokat végeznek néhány még le nem szállított 787 Dreamliner oldalirányú rögzítőelemein, és hangsúlyozta, hogy a forgalomban lévő flotta továbbra is biztonságosan üzemelhet.

A dél-karolinai üzemben történt hiba felfedezése után a Boeing részvényei 1,7%-os esést szenvedtek el. A gyártási hiba a könnyű, szénkompozitból készült burkolat rögzítőelemeinek helytelen felszereléséből ered, amelyeket a vázszerkezetű tartóelemekhez kellene rögzíteni.

A légitársaságok a szállítási késedelmek miatt aggódnak, és egyes vevők több hónapos csúszást becsülnek. Ez különösen azok számára aggasztó, akik már így is hosszabb várakozási idővel számoltak az új gépek átvételére.