A Humane töltőtokja tűzveszélyes lehet

A Humane felhívást intézett a felhasználókhoz, hogy azonnal hagyjanak fel az Ai Pin nevű akkumulátor-töltőtok használatával, mivel az tűzveszélyt jelenthet. A cég egy bejelentett esetet követő vizsgálat során arra jutott, hogy a tojás formájú töltőtok hibás akkumulátora lángra lobbanhat.

A Humane nemrégiben került nehéz helyzetbe, miután első mesterségesintelligencia-alapú eszközük nem találkozott a tech sajtó elvárásaival, és a cég eladásának lehetősége is felmerült. Most egy újabb problémával, egy visszahívással kell szembenézniük.

A vállalat elővigyázatosságból kéri vásárlóit, hogy ne használják a Charge Case néven ismert terméket. A probléma forrása a telep beszállítója, aki már nem áll kapcsolatban a céggel, és a Humane már új partner után néz.

A TechCrunch információi szerint a gyártó két hónap ingyenes használatot ajánl a havi 24 dolláros mobilelőfizetési szolgáltatásból kárpótlásként. Ez a szolgáltatás szükséges az Ai Pin használatához.

A tájékoztatás szerint a visszahívás még nem történt meg, de valószínűleg hamarosan sor kerül rá. A többi töltési- és akkumulátor-megoldás, mint a Battery Boost és a Charging Pad, nem érintettek a problémában.

A Humane jó hírnevét az eset nem fogja javítani, és az eladási szándékról szóló hírek sem festenek pozitív képet a cég helyzetéről.