AI Steve, a mesterséges intelligencia indul a brit parlamenti választáson

Egy rendkívüli jelölt bukkant fel a brit politikai színtéren: AI Steve, egy mesterséges intelligencia, amelyet Steve Endacott vállalkozó és politikusjelölt hozott létre, és most parlamenti tisztségre pályázik.

A brit választási kampányban egy mesterséges intelligencia, AI Steve jelentkezett be a versenybe, ami egy igazán szokatlan jelenség a politikai életben. AI Steve nem egy élőlény, hanem egy program, amelyet Steve Endacott, egy vállalkozó és politikusjelölt alkotott meg. Endacott avatarjaként AI Steve képes lenne részt venni a parlamenti üléseken és olyan találkozókon, ahol szükség van fizikai jelenlétre.

AI Steve független jelöltként indul a választáson, és a hivatalos weboldalán keresztül bárki beszélgethet vele. Az oldalon lehetőség van tanácsokat is adni neki arra vonatkozóan, milyen témákkal kellene foglalkoznia, ha bekerülne a parlamentbe.

A mesterséges intelligenciát a Neural Voice nevű cég hozta létre, amelynek elnöke nem más, mint Steve Endacott. A cég célja, hogy AI Steve segítségével leírja és elemezze a választókkal folytatott beszélgetéseket, és ezeket az információkat továbbítsa az illetékesek felé.

A Gizmodo megpróbálta kapcsolatba lépni Steve Endacottal, de eddig nem jártak sikerrel. Az események további alakulása kétségkívül érdekes lesz, különösen, ha AI Steve valóban bejut a parlamentbe.