Lehmann Csongor bronzérmes a triatlon világbajnoki sorozat cagliari állomásán

Lehmann Csongor pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el, amikor harmadik helyen végzett a triatlon világbajnoki sorozat cagliari állomásán szombaton.

A verseny kezdete az erős szél és eső miatt fél órás késéssel indult, és a versenyzőket nem várták könnyű körülmények a Poetto-öbölben. Az úszószakaszt nagy hullámok és erős áramlatok tették kihívássá, és bár Lehmann Csongor is megpróbált elszakadni a mezőnytől, ez nem sikerült.

A 40 kilométeres kerékpáros szakasz során egy nagyobb csoport alakult ki, amelyben Lehmann is helyet foglalt. A futószakasz kezdetére már világossá vált, hogy a győzelemért a brit Alex Yee és az új-zélandi Hayden Wilde küzd majd, de a harmadik hely még kiadó volt. Lehmann végül egy erős futással megszerezte a bronzérmet.

Lehmann Csongor a verseny után elmondta: „Ez hihetetlen. Már olyan sokszor közel voltam ehhez, és végre itt vagyok. Gratulálok Alexnek és Haydennek, nagyszerűek voltak. Nagyon hálás vagyok annak a csapatnak, ami körülvesz, remélem, ez még csak a kezdet” – számolt be a világszövetség honlapja.

A nemzetközi szövetség hétfőn hivatalosan lezárja az olimpiai kvalifikációs rangsort, és Lehmann Csongor teljesítménye alapján van esély arra, hogy akár három magyar férfi is részt vehessen a párizsi olimpián.

Eredmények, vb-futam, Cagliari:
1. Alex Yee (brit) 1:39:44 óra
2. Hayden Wilde (új-zélandi) 1:39:46
3. Lehmann Csongor 1:40:27
...23. Dévay Márk 1:43:11
...26. Faldum Gábor 1:43:41
…43. Bicsák Bence 1:46:22