Konferencia-liga: Magyar csapatok győzelme és egy kiállítás

A Fehérvár és a Paks is győztesen hagyta el a pályát a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének odavágóin, míg a magyar válogatott Bolla Bendegúz első mérkőzésén piros lapot kapott a Rapid Wien színeiben.

A Fehérvár FC hátrányból fordítva 2–1-re győzött az azeri Szumgajit vendégeként, ahol a norvég Tobias Christensen és Spandler Csaba góljaival sikerült felülkerekedniük az ellenféllel szemben. Az azeri csapatot a 32. percben Hacsajev ütése miatt kiállították, így emberhátrányban folytatták a játékot. A visszavágót Székesfehérváron rendezik jövő szerdán 19 órától, ahol a párharc győztese a ciprusi Omonia és a georgiai Torpedo Kutaisi közötti meccs továbbjutójával találkozik.

A Paks FC a ciprusi AEK Larnakát fogadta, és Haraszti Zsolt, Tóth Barna, valamint Ötvös Bence találataival 3-0-ra diadalmaskodott. A paksiak korábban a Vajdahunyad elleni 0-4-es vereség után esélyeshez méltóan tértek vissza a győztes útra, majd az Európa-ligában a román Corvinul Huneodara ellen 2–0-ra nyertek, de 2–4-es összesítéssel búcsúztak, így kerültek a Konferencia-ligában versenyző csapatok közé. A párharc győztese a szerb Radnički Kragujevac és a montenegrói Mornar közötti összecsapás továbbjutójával mérkőzik meg.

A magyar válogatott hátvédje, Bolla Bendegúz, aki a Rapid Wienben debütált, első mérkőzésén piros lapot kapott, miután egy szerelési kísérlet során páros lábbal eltalálta ellenfele térdét. Ennek ellenére csapata, a Rapid Wien 2–1-re nyert a Wisla Kraków otthonában. A visszavágót Bécsben rendezik, ahol a győztes a szlovák Ruzomberok vagy a török Trabzonspor ellen folytathatja a küzdelmet.

A magyar érdekeltségű mérkőzések között említést érdemel még, hogy a Dunaszerdahely 4-0-ra kikapott a Zira otthonában, így a csoportkörbe jutás célja távolabb került számukra. A Felcsút csapata pedig az ukrán Dnipro csődközeli helyzete miatt nem játszott, így a következő körben az örmény Ararattal mérkőzhetnek.